Zeeman vertrekt na dit seizoen bij Visma, weg naar AZ ligt open

'Ruim baan voor AZ: beoogde Eenhoorn-opvolger vertrekt bij topploeg Visma'

3 april om 11:06
Laatste update: 3 april om 11:47

AZ lijkt Merijn Zeeman voor het grijpen te hebben. De sportief directeur van wielerformatie Visma-Lease a Bike heeft zijn vertrek aangekondigd, aldus het Algemeen Dagblad, en lijkt de nieuwe algemeen directeur te worden in Alkmaar.

Alles wijst erop dat Zeeman de nieuwe directeur wordt van AZ. De sportief directeur van Visma-Lease a Bike trekt na dit wielerseizoen de deur achter zich dicht bij de wielerploeg. Dinsdag kwam verslaggever Jaap de Groot al met het nieuws dat de keuze bij AZ gevallen is op Zeeman. Bovendien heeft de topman er nooit een geheim van gemaakt toekomst te zien in het voetbal.

Zeeman begon in 2012 als ploegleider bij het toenmalige Rabobank. Die hoofdsponsor trok zich wegens dopingschandalen terug, waarna de ploeg met Zeeman onder verschillende sponsoren uitgroeide tot een wielerbolwerk. De sportief directeur is al vaker gelinkt aan een overstap naar het profvoetbal. Hij werd eerder benaderd door FC Twente en keek de afgelopen jaren meermaals mee bij Erik ten Hag, eerst bij Ajax en toen bij Manchester United. "Het is een heel grote sport en als je ambitieus bent, is het ergens ook een uitdaging", liet Zeeman voor de Toure de France in 2023 nog weten.

AZ is op zoek naar een algemeen directeur sinds Robert Eenhoorn eind februari bekendmaakte na dit seizoen te vertrekken bij de Alkmaarders. De kans is groot dat ze in Zeeman een opvolger hebben gevonden.

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!