Jans hoopt op langer verblijf Lammers bij Utrecht

Lammers heeft duidelijk doel voor ogen: 'Ook voor beeldvorming naar buiten toe'

4 april om 13:55
Laatste update: 4 april om 17:08

Sam Lammers weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De spits wordt op dit moment door FC Utrecht gehuurd van Rangers, maar er is nog geen duidelijkheid over waar hij volgend jaar speelt. FC Utrecht-trainer Ron Jans voorziet Lammers in ieder geval van advies.

"Wat er hierna gaat gebeuren? Ik heb geen idee, daar zijn nog geen gesprekken over gevoerd", stelt Lammers in gesprek met Voetbal International. "Dat ik de ambitie heb om zo hoog mogelijk te komen, dat is duidelijk. In het buitenland heb ik goede, maar ook mindere momenten gehad. Het belangrijkste is dat ik elk jaar een betere speler word en dat het er nu in statistieken uit komt, is voor mij belangrijk en ook voor de beeldvorming naar buiten toe."

De teller van de 26-jarige Lammers staat nu op vijf goals en drie assists in twaalf Eredivisie-optredens. Jans is dan ook erg te spreken over zijn aanvalsleider. "Vanaf het begin voetbalt hij goed en werkt hij hard. Ik vind ook, net als hij, dat hij geen aanloop nodig heeft gehad hier", vertelt de Utrecht-trainer, die in het midden laat of Lammers een spits is voor de Domstedelingen of een stapje hoger aankan. "Die vraag is het belangrijkste voor Sam zelf, want iedereen zit anders in elkaar."

Volgens Jans moet Lammers een keuze maken waar hij zich het meest gelukkig bij voelt, maar een niveau hoger valt niet uit te sluiten. "Tegelijkertijd, want ik vind het écht een goede spits, denk ik dat als hij nog een jaartje bij ons blijft, hij daarna beter is om vervolgens dán die andere stap weer te proberen", legt Jans uit. "Blijf nog even in het warme bad, zou ik zeggen. Alleen zijn er nog heel veel dingen die én wij én Sam niet in de hand hebben om volgend jaar nog met elkaar te werken. Dat gaat inderdaad vooral om twee factoren. Rangers en geld."

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!