NEC komt met statement na aankondiging fans: 'Naar Arnhem afreizen heeft geen zin'

NEC komt met statement na aankondiging fans: 'Naar Arnhem afreizen heeft geen zin'

4 april - 17:17
66

NEC heeft er vertrouwen in dat de Gelderse Derby zondag zonder uitsupporters veilig kan worden afgewerkt. De fans van de Nijmegenaren kondigden aan dat ze alsnog naar Arnhem zullen afreizen, maar de club heeft die supporters een waarschuwing gegeven.

"N.E.C. beseft zich dat de eigen supporter de dupe is van deze noodgedwongen beslissing", luidt een zin uit het statement van de Nijmegenaren. "Afreizen heeft geen zin en brengt onnodige problemen met zich mee. De club is dan ook druk bezig geweest met het organiseren van een viewing event voor supporters met een kaart voor deze wedstrijd. Deze supporters ontvangen hier later vanmiddag bericht over."

De supportersvereniging van NEC kwam donderdag met het bericht, dat ze alsnog zouden afreizen naar Arnhem. Vitesse liet enkele weken geleden weten dat de Nijmegenaren niet welkom waren, omdat er geluiden waren opgevangen vanuit de eigen fans. NEC was hier woest over, maar heeft zich inmiddels bij die beslissing neergelegd. De fans gaven aan dat ze 'gezamenlijk naar de GelreDome' zouden lopen.

Eerder kwam de supportersvereniging met het verweer, dat er geen officieel besluit was genomen door de veiligheidsdriehoek. Dit probleem is inmiddels door beide clubs getackeld. "Vorige week vrijdag heeft de driehoek op basis van de informatie van Vitesse beslist geen N.E.C.-publiek toe te staan tijdens de derby, omdat zij de veiligheid van de meereizende supporters niet konden waarborgen. De mening van N.E.C. was hierin duidelijk, maar de verantwoordelijke personen bij Vitesse hebben aangegeven geen ander advies te kunnen geven."