'Veiligheid niet te waarborgen: geen NEC-fans welkom bij Gelderse derby in Arnhem'

'Veiligheid niet te waarborgen: geen NEC-fans welkom bij Gelderse derby in Arnhem'

29 maart - 08:20 Laatste update: 09:54
180

De Gelderse derby in Arnhem zal gespeeld worden zonder uitsupporters van NEC. De veiligheid zou op het moment dat ze wel meereizen niet te waarborgen zijn, aldus De Gelderlander

De Gelderse derby tussen Vitesse en NEC wordt gespeeld op 7 april. Er staat erg veel druk op dat duel. Zowel op sportief vlak als op bestuurlijk vlak rommelt het al behoorlijk lang bij de Arnhemmers. 

Wedden

Meer odds

Op basis daarvan vreest de driehoek politie, gemeente en justitie voor de veiligheid in en rondom het GelreDome. Om een onveilige situatie voor te zijn, is besloten om geen uitpubliek toe te laten. Vitesse heeft laten weten begrip te hebben voor die keuze. 

Het zal geen nieuw gezicht worden: de afgelopen jaren waren bleven de tribunes met uitsupporters bij de Gelderse derby ook al leeg. Nadat er in 2021 rellen uitbraken tussen supporters van NEC en Vitesse, kwam er al een verbod op uitsupporters. 

Er waren voor deze derby in principe 800 kaarten beschikbaar voor NEC-supporters. Het uitvak zou uitverkocht zijn, maar dat doet er dus niet meer toe, gezien er geen aanhangers van de Nijmeegse club welkom zijn.