Vol uitvak tijdens Gelderse derby: 'Omdat de fans zich goed hebben gedragen'

Vol uitvak tijdens Gelderse derby: 'Omdat de fans zich goed hebben gedragen'

12 februari - 17:05
72

NEC-fans kunnen zich verheugen op de Gelderse derby tegen Vitesse in Arnhem in april. Na overleg tussen de clubs, de gemeente Arnhem en de politie is besloten dat er achthonderd Nijmeegse supporters naar het Gelredome mogen afreizen.

Na ongeregeldheden tijdens de wedstrijd NEC-Vitesse op 17 oktober 2021, waarbij rellen uitbraken, werd besloten om voorlopig geen uitsupporters toe te laten. In het vorige seizoen kregen vierhonderd NEC-fans de mogelijkheid om de wedstrijd tegen Vitesse in het GelreDome bij te wonen, maar dit werd geboycot. Dit leidde tot ontevredenheid omdat Vitesse het uitvak niet volledig beschikbaar stelde.

Wedden

Meer odds

In tegenstelling tot vorig seizoen waren de fans van Vitesse welkom in Nijmegen tijdens de Gelderse derby van zowel dit als vorig seizoen. De gemeente Arnhem maakt op de eigen site bekend dat de fans van NEC welkom zijn. 'Omdat de eerdere twee derby's in Nijmegen zonder incidenten zijn verlopen en fans zich tijdens de wedstrijd, maar ook in zijn algemeenheid goed hebben gedragen'. Maar de gemeente waarschuwt ook: 'Als er zich toch weer ongeregeldheden voordoen, is het mogelijk dat het besluit weer moet worden herzien.'