Fortuna Sittard roept op tot steunen MVV Maastricht

MVV krijgt steun uit onverwachte hoek: 'Beter een goede buur dan een verre vriend'

4 april om 21:05
Laatste update: 4 april om 21:07

Een mooie geste van Fortuna Sittard: de Limburgse club roept op X op MVV te helpen. Fortuna roept op de crowdfunding van de financieel noodlijdende rivaal uit Maastricht te steunen. 

'Beter een goede buur dan een verre vriend', luidt de boodschap van Fortuna. Gevolgd door de woorden 'samen sterk, steun de crowdfunding' en een link naar de desbetreffende inzamelpagina. 

'Het is letterlijk vijf voor twaalf', valt er te lezen in de beschrijving van die crowdfundpagina. 'Onze Maastrichtse voetbalclub verkeert in zwaar weer. Al meer dan 122 jaar is us MVVke onze trots en onlosmakelijk verbonden met de cultuur en historie van de stad Maastricht. De club van de ster op de borst, Brokamp, de Boschpoort en haar hondstrouwe fans. Deze volksclub mag dan ook nooit verloren gaan. Het is tijd voor actie.'

Met de crowdfunding hopen de supportersinitiatieven van MVV dat de club uit Maastricht, die er financieel slecht voorstaat, gered kan worden. Het doel van de crowdfunding staat op 75.000 euro. Donderdagavond staat de teller op ruim 50.000 euro.