Veel interesse voor Kruys

De Telegraaf: volop interesse in VVV-trainer Kruys, ook Eredivisionist gecharmeerd

5 april om 07:40
Laatste update: 5 april om 07:40

Rick Kruys geniet belangstelling van zowel clubs in de Keuken Kampioen Divisie als clubs in de Eredivisie. Dat meldt De Telegraaf. De trainer gaf onlangs aan na dit seizoen te stoppen bij VVV-Venlo. 

In een eerder stadium werd al bekend dat Kruys sprak met sc Heerenveen over het eventueel opvolgen van Kees van Wonderen. Ook Maurice Steijn, die in oktober bij Ajax vertrok, geldt als kandidaat in Friesland. Maar niet alleen Heerenveen is gecharmeerd van Kruys. Ook NAC Breda en Almere City hebben de 38-jarige oefenmeester op het oog. 

NAC zoekt een nieuwe hoofdtrainer, omdat Jean-Paul van Gastel na dit seizoen vertrekt. Almere oriënteert zich op nieuwe trainers, omdat Alex Pastoor vooralsnog zijn contract niet wil verlengen. Op de burelen in Flevoland wordt er serieus rekening mee gehouden dat dat ook niet meer gaat geboren. Pastoor wil immers hogerop. Het is niet bekend wat de voorkeur van Kruys zelf is. Wel is duidelijk dat VVV al een vervanger voor hem heeft gestrikt: de eerder dit seizoen bij Heracles Almelo ontslagen John Lammers. 

Na 32 speelrondes in de KKD staat Kruys met VVV op de tiende plek. De Limburgers kunnen nog best wat klimmen op de ranglijst, want het gat met nummer zeven NAC bedraagt slechts vier punten. 

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!