Vaessen kijkt uit naar WK-kwalificatie-avontuur met Suriname: 'Fawaka, brada'

Vaessen kijkt uit naar WK-kwalificatie-avontuur met Suriname: 'Fawaka, brada'

5 april - 09:20 Laatste update: 09:24
34

Etienne Vaessen heeft na afloop van RKC Waalwijk - Almere City meer duidelijkheid verschaft over zijn toekomstige interlandloopbaan bij Suriname. De doelman van de Waalwijkers heeft erg veel zin in zijn avontuur, en geeft voor de camera van ESPN aan ook bijles te gaan nemen. 

Vaessen maakte op 1 april bekend international van Suriname te willen worden. Een telefoongesprek met bondscoach Stanley Menzo zorgde ervoor dat de keeper zich wilde aansluiten bij Natio. "Het is echt waar. Mijn vader is half Surinaams, dus ik ben kwart Surinaams. Alleen ik heb de achternaam van mijn moeder. Mijn vader heet Burnet met zijn achternaam, zodoende dus. Want mijn opa is in Paramaribo geboren."

Wat rest is wat papierwerk. "Het duurt allemaal wat langer. We zijn het aan het regelen en dan hoop ik begun juni aan te sluiten", vervolgt de keeper, die zijn debuut zou kunnen gaan maken tegen Saint Vincent en de Grenadines. "Misschien dat het nog twee of drie weken duurt. Voor mij is het unieke kans om voor een nationaal team uit te komen. Ik weet dat ik niet meer voor Oranje geselecteerd ga worden."

Ondertussen is de opvallende keuze van Vaessen ook onderwerp van gesprek in de RKC-kleedkamer. "Sommige Surinaamse jongens en de trainers die beginnen al af en toe Surinaams tegen me te praten. Ik ga ook bijles doen", vertelt de aan PSV en Rangers FC gelinkte keeper, die nog niet echt een woordje spreekt. "Fawaka, brada. Meer dat soort dingen. Maar iedereen spreekt daar ook Nederlands."