Keuze Vaessen met gejuich ontvangen: 'Hoef niet na te denken om hem op te roepen'

Keuze Vaessen met gejuich ontvangen: 'Hoef niet na te denken om hem op te roepen'

1 april - 22:01
8

Stanley Menzo, bondscoach van Suriname, hoopt dat hij in juni kan beschikken over RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen. De 28-jarige keeper is kwart Surinaams en wil voor de nationale ploeg uitkomen.

Vaessen heeft een Surinaamse opa. Henk Fraser en Iwan Redan benaderden hem, waarna Menzo contact met hem zocht. De keuzeheer is blij dat Vaessen op de uitnodiging is ingegaan. "Elke kwaliteitsspeler is natuurlijk welkom voor ons", zegt hij tegen ESPN. Menzo waakt voor te veel optimisme. "Er gaat nog een hele procedure aan vooraf voordat hij zijn paspoort heeft, maar als het zover is, is de kans groot dat ik hem ga oproepen."

Warner Hahn, die uitkomst voor het Japanse Kyoto Sanga, is momenteel de eerste keeper van Suriname. "Warner is onze meest ervaren keeper. Daarnaast hebben we nog een paar jonge talentvolle keepers. Etienne is een hele goede Eredivisie-keeper en misschien zit er voor hem wel meer in. Dan hoef ik er niet over na te denken of ik hem ga selecteren. Maar nogmaals, laten we eerst de procedure afwachten."

Suriname start in juni met de kwalificatie voor het WK 2026. Menzo hoopt dat hij Vaessen dan al op kan roepen. Suriname speelt in juni tegen Saint Vincent en de Grenadines en Anguilla.

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!