Inkijk in de financiële situatie van PSV

PSV draait recordomzet en kan ook volgend seizoen rekenen op miljoenen

5 april om 10:50

PSV kent nu al zekerheid over een deel van de inkomsten van volgend seizoen. Dit jaar werd er een recordomzet gedraaid en dat bedrag kan bij dezelfde prestaties volgend jaar dik worden overtroffen.

PSV stevent af op het landskampioenschap en is al zeker van een plek in de vernieuwde Champions League komend seizoen. Over dit seizoen maakt de club vermoedelijk zo’n vijftien tot twintig miljoen euro netto-winst, meldt het Eindhovens Dagblad. In juli 2023 rapporteerden de Eindhovenaren al een positief bedrag van 31 miljoen euro als verschil tussen alle bezittingen en schulden. PSV koerst momenteel af op minimaal een verdubbeling in juli 2025 en kan met de aanstaande transferzomer in het achterhoofd zomaar eens nóg hoger uitkomen.

PSV groeit ook buiten het veld op alle fronten. 'De inkomsten uit sponsoring zijn sinds de komst van commercieel directeur Frans Janssen vrijwel continu omhooggegaan. Het gaat nu richting de 40 miljoen euro per jaar en lijkt de komende jaren alleen maar meer te worden', schrijft het ED.

'Daarnaast houdt PSV steeds meer over aan de verkoop van shirtjes en andere attributen (omzet gaat richting de 9 miljoen euro per jaar), kan de afdeling kaartverkoop dit seizoen meer dan twintig miljoen euro aan inkomsten presenteren en stevent de club ook af op de koppositie op de nationale tv-ranglijst. Die brengt meer dan 10 miljoen euro per jaar op.'

Met de Europese premies erbij, komt PSV volgens het medium uit op een recordomzet. 'De omzet van afgelopen seizoen komt uit op ongeveer 140 miljoen euro, een bedrag dat komend seizoen bij dezelfde prestaties dik kan worden overtroffen', valt er te lezen. De stijging van de Europese premies en het feit dat er voortaan acht Champions League-duels gespeeld worden, hebben daar alles mee te maken.