VP Elftal van de Week speelronde 28

VP's Elftal van de Week: twee Ajacieden, één PSV'er, geen Feyenoorders

5 april om 10:30
Laatste update: 8 april om 08:04

FC Utrecht is hofleverancier van VP's Elftal van de Week. De Domstedelingen wonnen midweeks met 5-1 van PEC Zwolle en leveren drie spelers. Ook Heracles Almelo, FC Volendam, Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam, PSV en Ajax zijn vertegenwoordigd. Feyenoord kwam niet langs FC Volendam en levert deze week geen speler voor de beste elf.

Mio Backhaus (FC Volendam)
De huurling van Werder Bremen keepte een ijzersterke wedstrijd tegen Feyenoord en voorkwam meermaals een Rotterdamse treffer. Mede dankzij de negentienjarige doelman snoepte FC Volendam een puntje van de regerend landskampioen af. 

Anton Gaaei (Ajax)
De verguisde Ajax-back was meer dan eens de schlemiel in Amsterdam, maar liet zich donderdag tegen Go Ahead Eagles van zijn beste kant zien. De ontlading na zijn kiezelharde volley was groot en dat valt goed te begrijpen. Een fijne opsteker voor de jonge Deen, die een goede wedstrijd speelde. Helaas voor hem nét geen matchwinner. 

Bas Kuipers (Go Ahead Eagles)
Dat had Gaaei te 'danken' aan een van zijn collega’s in het shirt van Go Ahead Eagles: Kuipers. De aanvoerder van Go Ahead Eagles was er als de kippen bij om het geklungel van Diant Ramaj af te straffen. Kuipers en Go Ahead blijven daardoor in de race om plek vijf. Die prestatie verdient erkenning.

Mark van der Maarel (FC Utrecht)
Het 34-jarige clubicoon van FC Utrecht speelde maar één helft tegen PEC Zwolle, maar had aan die 45 minuten genoeg om zijn stempel op de wedstrijd te drukken en was belangrijk bij de openingstreffer van de Domstedelingen. “Waarom stop ik eigenlijk?’, vroeg Van der Maarel gekscherend na afloop.

Pelle Clement (Sparta Rotterdam)
Sparta won met ruime cijfers van Vitesse en daar had Clement een groot aandeel in. De behendige middenvelder tekende zelf op bijna Messiaanse wijze voor de tweede treffer van de Rotterdammers. Clement speelde een puike wedstrijd en kreeg de Arnhemse defensie met een fijne dribbel op zijn gat. 

Brian De Keersmaecker (Heracles Almelo)
De 23-jarige Belg van Heracles Almelo gaf, letterlijk, het startschot voor de slachtpartij van AZ. Na een minuut of twintig toonde hij zijn haarfijne trap door de bal in de verre kruising te plaatsen. Een van de uitblinkers bij Heracles, dat door de zege een flinke boost kreeg in de strijd tegen degradatie.

Jens Toornstra (FC Utrecht)
Wat ging het stroef bij FC Utrecht in de eerste helft tegen PEC Zwolle, maar na de openingstreffer van Sam Lammers knalde Toornstra hoogstpersoonlijk het laatste beetje verzet van de Zwollenaren aan diggelen. De routinier is de drijvende kracht achter de wederopstanding van FC Utrecht dit seizoen.

Mauro Júnior (PSV)
De Braziliaan van PSV knokte zich een tijdje geleden terug in het elftal van Peter Bosz en doet het sindsdien voortreffelijk. Met een schitterend doelpunt tegen Excelsior beloonde hij zijn goede vorm. Wat een héérlijke treffer. 

Mika Godts (Ajax)
De jonge Belg van Ajax oogt gretig en energiek, ondanks zijn deelname aan de ramadan. Godts is een lichtpuntje in het donkere seizoen van Ajax en liet zich, net als een week eerder bij PEC Zwolle, tegen Go Ahead Eagles constant zien. Met de bravoure van Godts zit het wel goed. Zijn assist op de kanonskogel van Gaaei was tevens fraai. 

Isac Lidberg (FC Utrecht)
De spits van FC Utrecht werd dit seizoen achtervolgd door vormcrises en blessureleed, maar behoorde tegen PEC Zwolle tot de gouden wissels van Ron Jans. Met twee doelpunten liet de aanvaller zich zien aan de Bunnikside. "Dit is lekker, ik probeer het weer op te bouwen", reageerde Lidberg.

Jizz Hornkamp (Heracles Almelo)
Hornkamp was niet voor het eerst de grote man bij Heracles, na de klinkende zege op AZ. De spits liet zich niet gek maken door doelman Mathew Ryan en benutte op koelbloedige wijze twee penalty's binnen twee minuten. Zijn teller in de Eredivisie staat inmiddels op negen goals, állemaal gemaakt in 2024.