Parry ontkracht Gelderlander-verhaal over lening: 'Klopt niet, zoals gewoonlijk'

Parry ontkracht Gelderlander-verhaal over lening: 'Klopt niet, zoals gewoonlijk'

5 april - 09:54 Laatste update: 09:56
40

Vitesse heeft een exerne lening afgesloten, aldus De Gelderlander. Om dit seizoen gezond af te kunnen maken, zijn de Arnhemmers uitgekomen bij Tifosy. Dat is een Engelse kapitaalverstrekker, die actief is in de sport. Volgens zakenman Coley Parry klopt er echter niks van dat verhaal. 

Het betreft volgens De Gelderlander een miljoenenbedrag met een hoog rentepercentage. Vitesse heeft die lening nodig, want de club kampt met gigantische financiële problemen. Voor dit huidige seizoen ligt er een tekort van om en nabij de 3,5 miljoen euro. Normaliter moet het gat in de begroting gedekt worden door Coley Parry. Hij heeft bij zijn overnameplannen van 2022 garanties gegeven, maar de deal blijkt niet waterdicht. 

Wedden

Meer odds

Vitesse wil nu met Parry 'in gesprek' om gezamenlijk een oplossing te vinden voor de huidige financiële situatie, althans, dat schrijft De Gelderlander. Volgens Parry klopt er vrij weinig van het verhaal. De Amerikaanse zakenman, wiens beoogde overname werd afgekeurd door de KNVB, heeft dat op X (voorheen Twitter) laten weten. 

'Lex (Lammers, journalist, red.) heeft zijn feiten niet op een rijtje, zoals gewoonlijk', aldus Parry.