'Nieuwe klap dreigt voor Vitesse: afgewezen eigenaar eist Manhoef-miljoenen op'

'Nieuwe klap dreigt voor Vitesse: afgewezen eigenaar eist Manhoef-miljoenen op'

3 april - 07:43
78

Een nieuwe nachtmerrie ligt op de loer voor Vitesse. Coley Parry, de afgewezen eigenaar, dreigt het geld van de lucratieve verkoop van Million Manhoef aan Stoke City op te eisen, meldt De Telegraaf.

'In de laatste maanden van het seizoen staat Vitesse financieel het water aan de lippen', schetst de ochtendkrant. Parry is niet met het laatste deel van de garantstelling over de brug gekomen en om die reden is er een tekort van 2,5 miljoen euro om het seizoen uit te spelen. Dat bedrag heeft Vitesse ontvangen uit de verkoop van Manhoef, maar naar verluidt is de Amerikaanse zakenman voornemens dat geld op te eisen.

Parry heeft Vitesse in een 'wurggreep' met leningen met een torenhoog rentepercentage. Voor de Arnhemse club moet het snel op zijn plek vallen, klinkt het. 'Anders is het binnenkort gebeurd met de profclub, die zich altijd vol trots presenteert als op één na oudste club in het betaald voetbal.'

De proflicentie van Vitesse loopt momenteel accuut gevaar. De Arnhemmers overwegen een faillissement te voorkomen met een constructie waarin aandelen worden verdeeld over vijf stichtingen. Daarmee worden de aandelenpakketten onder 25 procent gehouden en onder die grens hoeft geen goedkeuring van de licentiecommissie van de KNVB verkregen te worden. 

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!