Sturing schrikt van zijn Vitesse: 'Vandaag is echt een tikkie, dat meen ik echt'

Sturing schrikt van zijn Vitesse: 'Vandaag is echt een tikkie, dat meen ik echt'

2 april - 22:09 Laatste update: 22:23
30

Vitesse-trainer Edward Sturing maakte na afloop van de 1-4 nederlaag tegen Sparta een behoorlijk aangeslagen indruk. De trainer van de Arnhemmers, die weer een tik te verwerken kregen, vond zijn ploeg simpelweg niet Eredivisiewaardig. 

"Hoe we verdedigen, of beter gezegd, hoe we niet verdedigen… Het is niet Eredivisie-waardig", baalt Sturing voor de camera van ESPN. "We maakten wel heel veel fouten in de eerste helft."

Wedden

Meer odds

Vitesse keek na doelpunten van Shunsuke Mito, Pelle Clement en Koki Saito al na 43 minuten spelen tegen een 0-3 achterstand aan. "Dan zie je ook weer hoe kwetsbaar het elftal is, met het seizoen dat ze tot nu toe achter zich hebben. Het gaat dan in het hoofd van de spelers zitten en dan zie je de onzekerheid."

Sturing blijft ondanks de zeer penibele situatie strijdbaar voor lijfsbehoud met Vitesse, al hakt de nederlaag tegen Sparta er wel behoorlijk in. "Het wordt steeds lastiger en vandaag is echt een tikkie, dat meen ik echt, en daar ben ik van geschrokken. We verloren veel wedstrijden, maar dan stond het wel goed. Ik vond vandaag echt dat het helemaal niet goed stond. We kregen die tegengoals zó makkelijk."

Komende zondag kan Vitesse zich revancheren, uitgerekend tegen aartsrivaal NEC. "We kunnen de hoop niet laten varen. We moeten nog zes wedstrijden en we krijgen betaald hè, we zijn profs."