Vitesse is ook tegen Sparta kansloos en zakt verder degradatiemoeras in

2 april - 20:38
79

Het is Vitesse ook niet gelukt om in eigen huis van Sparta te winnen. De degradatiekandidaat uit Arnhem was met een 1-4 eindstand kansloos tegen de Rotterdammers.

Voor Vitesse wordt het afwenden van degradatie alsmaar lastiger. Met zeventien punten uit 27 wedstrijden weet de ploeg enkel FC Volendam nog onder zich te houden. De komende twee wedstrijden tegen NEC en PSV zullen ook loodzwaar worden, dus was een overwinning op de Spartanen welkom. Sparta is juist goed bezig de laatste weken. Na een gelijkspel tegen Ajax werd er afgelopen weekend met 4-0 gewonnen van Fortuna Sittard.

Toch bleek al vanaf minuut één dat een zege er ook tegen Sparta weer niet in zat voor Vitesse. De Rotterdammers gaven gelijk volle druk en vooral de Japanse buitenspelers lieten zich al snel gelden. Shunsuke Mito opende na zeven minuten spelen al de score. Na twintig minuten was het Pelle Clement die na een goede individuele actie de stand verdubbelde. Koki Saito maakte vlak voor rust de 3-0 op aangeven van Mito.

In de blessuretijd van de eerste helft deed Vitesse toch nog wat terug. Kacper Kozlowski maakte uit een corner de 1-3 voor de thuisploeg. Na rust leek Vitesse echter ook niet daadkrachtig genoeg. Mike Eerdhuijzen maakte voor Sparta nog de 1-4, waardoor de bezoekers met een klinkende zege terug konden naar Rotterdam. Vitesse blijft daardoor op de een na laatste plaats in de Eredivisie en degradatie komt daardoor weer dichterbij.

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!