AZ laat Vitesse-zorgen nog groter worden en legt druk op FC Twente

30 maart - 22:54
64

AZ heeft in eigen huis een probleemloze zege geboekt op Vitesse. In Alkmaar werd het 2-0, waardoor AZ zicht houdt op de derde plek. Voor Vitesse nemen de degradatiezorgen weer wat verder toe.

De wedstrijd tegen AZ was voor Vitesse de eerste van acht finales, waarin degradatie voorkomen moet worden. De Arnhemmers leken al na een paar minuten spelen op achterstand te komen, maar daar staken de grensrechter en VAR een stokje voor: de treffer van Dani de Wit werd afgekeurd wegens buitenspel. AZ ging daarna vrolijk verder met aanvallen. Zo werden Vangelis Pavlidis en Ruben van Bommel gevaarlijk, terwijl een fraaie volley van Sven Mijnans bijna doel trof.

Ondanks de mogelijkheden stond de brilstand bij het rustsignaal nog op het scorebord. Daar kwam al vroeg in de tweede helft verandering in: De Wit kopte raak uit een corner, waarna zijn treffer ditmaal wel geldig werd bevonden. Tien minuten later verdubbelde Pavlidis de marge al met zijn 24ste Eredivisie-treffer van het seizoen.

AZ wist het restant van de wedstrijd gemakkelijk te overleven. Vitesse maakte namelijk geen aanspraak op een aansluitingstreffer. Daardoor vergroot AZ het gat met Ajax nu even tot elf punten, terwijl de achterstand op FC Twente is verkleind tot één punt. De Tukkers komen zondag nog in actie, tegen Heracles Almelo. Voor Vitesse is degradatie nu weer wat dichterbij. De Arnhemmers hebben nog zeven wedstrijden om het gat van vijf punten met nummer zestien Excelsior te dichten. Vitesse krijgt in die laatste zeven wedstrijden een pittig programma voor zijn kiezen.