'Ik zou nooit voor zo'n team willen spelen, ze komen gewoon niet om te voetballen'

'Ik zou nooit voor zo'n team willen spelen, ze komen gewoon niet om te voetballen'

5 april - 10:15 Laatste update: 11:14
31

Etienne Vaessen heeft er 'de klere in' dat RKC donderdag bloedeloos gelijkspeelde tegen Almere City (0-0). Met name het spel van de bezoekers is een doorn in het oog van de doelman van de Waalwijkers.

"Je kon beter een pop in onze goal zetten", bijt een gefrustreerde Vaessen van zich af. "Dan is het wel heel makkelijk voor hen, maar als ik zie hoeveel kansen we krijgen. Dan moeten we er minimaal één van maken. Als ik zie hoe Almere speelt... Het is heel effectief, maar ik zou niet in dat team willen spelen."

"Ze staan hoger dan wij, dus ik mag niks zeggen", vervolgt Vaessen. "Maar ik heb er wel de klere in. Ze komen gewoon niet om te voetballen, maar dat weet je. Dat is hun goed recht, want daar hebben ze de spelers waarschijnlijk ook niet voor en anders zouden ze ook niet in de Eredivisie blijven."

"Alsnog moet je er gewoon een inschieten en dan zeg ik hier nog steeds hetzelfde over Almere, maar ze staan wel drie of vier plekken hoger dan wij. Dus ook gewoon credits. Ze redden het wel met dit voetbal, maar ik zou nooit voor zo'n team willen spelen", besluit Vaessen.

RKC staat vijftiende met 24 punten, Almere City twaalfde met 32 punten.