Zorgen RKC nog niet voorbij na remise, Almere kruipt richting veilige grens

4 april - 21:55 Laatste update: 21:58
4

RKC Waalwijk en Almere City hebben donderdagavond bloedeloos gelijkgespeeld: 0-0. Door de remise kruipt promovendus Almere City steeds verder richting de magische grens van 33 punten, terwijl de degradatiezorgen bij RKC blijven bestaan.

De uitploeg, onder leiding van Alex Pastoor, is hard op weg naar nog een jaar Eredivisievoetbal en wilde dat het liefst tegen RKC al bewerkstelligen. Almere meldde zich al snel gevaarlijk voor het doel van de Waalwijkers, maar Thomas Robinet kreeg zijn hoofd niet tegen de bal. Ook RKC kreeg in de eerste helft een kans op de voorsprong, ware het niet dat doelman Samuel Radlinger daar een stokje voor stak.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Chris Lokesa een enorme kans voor RKC, maar de middenvelder schoot van dichtbij over. Rajiv van La Parra probeerde namens Almere RKC-doelman Etienne Vaessen te verschalken in de korte hoek, maar slaagde hier niet in. Ook in de zes minuten extra tijd werd niet gescoord.

Door het gelijkspel komt RKC op 24 punten. Daarmee staat het voorlopig op de veilige plek vijftien. Nummer zestien Excelsior heeft twee punten minder, maar komt zaterdag nog in actie tegen PEC Zwolle. Almere City nestelt zich steviger op de twaalfde plaats en heeft 32 punten uit 28 duels.