Anco Jansen: 'Hij doet dingen die on-Ajax zijn, dat past normaal niet'

Anco Jansen: 'Hij doet dingen die on-Ajax zijn, dat past normaal niet'

5 april - 18:48
26

Anton Gaaei gedijt goed bij een systeem met vijf verdedigers en wingbacks, constateert Anco Jansen. De rechtsback van Ajax was donderdagavond tegen Go Ahead Eagles (1-1) belangrijk met een goal.

Jansen roept het doelpunt van Gaaei uit tot het moment van de midweekse speelronde. "Je kan niet om het doelpunt van Anton Gaaei heen, na alle kritiek die hij heeft gehad de laatste maanden", zegt hij tegen ESPN. "De vorige keer had hij tegen Bodø/Glimt en AZ echt dramatisch gespeeld, maar het is heel knap hoe hij zich hersteld heeft. Hij had afgelopen weekend ook al een knappe assist tegen PEC Zwolle. Ik was tegen Go Ahead wel onder de indruk van hem."

Hoewel Jansen positief is over Gaaei, weigert hij de polonaise te lopen. "Hij doet lang niet alles goed, want ik heb hem ook echt op dingen kunnen betrappen die on-Ajax zijn", stelt hij. "Maar hij doet alles wel op 120 procent en hij maakt enorm veel meters met zijn diepe sprints. Dat past normaal niet echt bij Ajax, omdat ze daar gewend zijn dat spelers wat comfortabeler aan de bal zijn. Dit systeem ligt hem wel. Als wingback."