Heracles mag plotseling dromen van Europees voetbal na overwinning bij Sparta

6 april - 18:26
26

Heracles Almelo heeft na de midweekse uitschieter tegen AZ (5-0 winst) opnieuw goede zaken gedaan in de race om lijfsbehoud. Op bezoek bij Sparta Rotterdam won de ploeg van Erwin van de Looi met 1-2, waardoor het plotseling kans maakt op een plekje in de play-offs om Europees voetbal.

Sparta boekte midweeks een ruime zege bij Vitesse (1-4), terwijl Heracles uit zijn slof schoot tegen AZ. Zaterdag stonden de twee ploegen tegenover elkaar op Het Kasteel. De wedstrijd begon wat tam, maar op slag van rust viel de eerste goal in Rotterdam: na een goede steekbal van Arno Verschueren maakte Charles-Andreas Brym de 1-0.

Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond. Na de pauze was Heracles aan zet: in de 48ste minuut produceerde verdediger Justin Hoogma met het hoofd de gelijkmaker voor Heracles, op aangeven van Marko Vejinovic. Beide ploegen kregen vervolgens wat kansen, maar ruim een kwartier voor tijd was het Heracles dat de leiding greep. Na een geweldige actie van oud-Spartaan Mario Engels hoefde Jizz Hornkamp de bal alleen binnen te werken.

Na de treffer van de bezoekers ging Sparta op jacht naar de gelijkmaker. Al snel kwam de thuisploeg tot een dubbele kans, maar Verschueren en Metinho kregen de bal niet achter doelman Michael Brouwer. De VAR keek ook nog even naar een mogelijke strafschop voor Sparta wegens hands, maar die werd niet gegeven.

Zo eindigde het duel op Het Kasteel in 1-2 voor Heracles. De ploeg uit Almelo klimt daardoor naar de dertiende plek op de ranglijst, met tien punten boven de degradatiestreep. Heracles neemt dus afstand van de gevarenzone, terwijl de play-offplekken voor Europees voetbal juist in zicht komen. Het gat met nummer de negende plek, de laagste positie die recht geeft op play-offs om Europees voetbal, is nu vijf punten. Die positie wordt nu bezet door Sparta, dat dus zonder punten achterblijft.