Kersten laat Zwolle na vijf jaar achter zich en zet stap omhoog in Eredivisie

Kersten laat Zwolle na vijf jaar achter zich en zet stap omhoog in Eredivisie

8 april - 15:10
23

Sam Kersten speelt vanaf volgend seizoen bij sc Heerenveen, zo maken de Friezen bekend via de clubkanalen. De 26-jarige verdediger maakt transfervrij de overstap van PEC Zwolle naar Friesland. Bij Heerenveen heeft hij een driejarig contract getekend, met een optie voor nog een jaar.

Kersten is dit seizoen één van de sterkhouders bij PEC Zwolle. Hij miste nog geen minuut in de Eredivisie. De verdediger speelde tot nu toe 109 officiële duels namens de Zwollenaren. Kersten maakte zijn eerste stappen in de jeugdopleiding van FC Den Bosch, waar hij in 2016 zijn debuut maakte in het profvoetbal. Bij sc Heerenveen moet de verdediger waarschijnlijk Sven van Beek gaan opvolger. Laatstgenoemde lijkt komende zomer een buitenlands avontuur aan te gaan.

Ferry de Haan, algemeen directeur van sc Heerenveen, is verheugd met de komst van Kersten. "Met de komst van Sam zetten we een eerste stap richting het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen", aldus De Haan, die in Kersten een 'ervaren, stabiele en snelle verdediger' ziet. "Een echte teamspeler. Dit seizoen heeft Sam bij PEC nog geen minuut gemist. We zijn ervan overtuigd dat hij met zijn kwaliteiten als speler en karakter een waardevolle toevoeging zal zijn voor onze selectie."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: