Huilen staat Kersten nader dan het lachen: 'Voel me zwaar klote'

Huilen staat Kersten nader dan het lachen: 'Voel me zwaar klote'

11 februari - 15:13
10

Met een zeer bijzondere actie leidde PEC Zwolle-verdediger Sam Kersten zondag de late gelijkmaker van Go Ahead Eagles in. De 26-jarige mandekker verscheen na afloop van de IJsselderby vol ongeloof voor de camera van ESPN.

PEC leek af te stevenen op een 0-1 zege in het hol van de leeuw, maar diep in blessuretijd ging het mis. Kersten ging uit het niets met zijn arm naar de bal. Go Ahead kreeg een penalty en Mats Deijl tekende voor de 1-1. "Het was een soort reflex", reageert Kersten. "De bal komt daar, ik wil 'm raken, ik weet niet hoe. En ik doe dit... Ik kan wel door de grond zakken", vertelt Kersten.

Het leek een vlaag van verstandsverbijstering van de PEC-verdediger. "Je mag het noemen zoals je wil, maar het is gewoon super dom. Ik voel me er zwaar klote over. We telden de punten al", aldus Kersten. "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het mag mij gewoon echt niet gebeuren. Ik baal ontzettend. Hier ga ik een paar dagen last van hebben, maar dan moeten we door."

PEC-trainer Johnny Jansen leefde na afloop mee met Kersten. "Ik heb hem heel kort gesproken. Het huilen stond hem nader dan het lachen. Maar Sam is dit jaar echt een sterkhouder bij ons. Hij speelt gewoon een heel goed seizoen. Dat dit gebeurt is klote, klote, klote, maar het is zo."