Van Basten laakt handelswijze Ajax: 'Probeer elkaar niet te beschadigen'

Van Basten laakt handelswijze Ajax: 'Probeer elkaar niet te beschadigen'

8 april - 21:25
74

Marco van Basten is niet te spreken over de wijze waarop Ajax is omgegaan met de situatie rond Alex Kroes. Volgens de voormalig spits hadden de Amsterdammers meer moeten doen om reputatieschade voor zowel Kroes als voor de club zelf te voorkomen, zo geeft hij aan in Rondo.

"Ik ben niet thuis in die beursbusiness, maar volgens mij heeft hij zichzelf niet verrijkt", vangt Van Basten aan. "Het is niet slim geweest blijkbaar. Het mag niet, het is strafbaar. Dan zou je toch met z’n allen zeggen: Oké, hoe kunnen we dit als Ajax zo goed en netjes mogelijk naar buiten brengen, zonder dat meteen zijn hoofd eraf wordt gehakt. Nou, integendeel", doelt Van Basten op de uitspraken die Michael van Praag vervolgens deed over Kroes.

"Dan ben je toch niet in het belang van Ajax bezig, lijkt mij", vervolgt de voormalig speler en trainer van Ajax. "Je moet proberen om het met elkaar zo goed mogelijk tot een goed einde te brengen. Als je elkaar eerst persoon voor persoon af gaat slachten, dan duurt het ook nog een tijd. Het is een stammenstrijd."

"Wat ze gevonden hadden, hadden ze in principe al in juli gehoord", stelt Van Basten, waarna presentator Wytse van der Goot toevoegt dat Ajax een cruciale vraag niet had gesteld, namelijk wanneer Kroes zijn laatste aandelen heeft gekocht. "Ik weet ook niet hoe het zit", hervat Van Basten. "Maar de straf die gegeven moet worden, daar zit zoveel verschil in. Probeer dan als Ajax je eigen mensen en je eigen club zo goed mogelijk proberen te vertegenwoordigen en elkaar niet te beschadigen."