Willem II begaat dure misstap, Ajax-vijftal daags na Klassieker weer onderuit

Willem II begaat dure misstap, Ajax-vijftal daags na Klassieker weer onderuit

8 april - 22:01
64

Willem II heeft maandagavond averij opgelopen in de strijd om het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Jong FC Utrecht kwamen de Tilburgers niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Tegelijkertijd verloor FC Emmen van Jong AZ en ging Jong Ajax onderuit tegen FC Den Bosch.

Jong FC Utrecht - Willem II 1-1
In De Galgenwaard kon Willem II een belangrijke stap zetten richting promotie naar de Eredivisie en het kampioenschap in de KKD. Dat lukte de ploeg van trainer Peter Maes echter niet: de Tricolores kregen genoeg kansen en waren de betere partij, maar vergaten zichzelf te belonen. Jong Utrecht wist de boel dicht te houden en in de slotfase zelfs te scoren. Met een prachtige goal bepaalde Anthony Descotte de eindstand op 1-0.

Willem II nummer twee Roda JC nu dichterbij komen. De Brabanders hebben de eerste plek nu met een marge van drie punten in handen. Groningen, dat zich nu buiten de directe promotieplekken bevindt, heeft op dit moment zes punten minder dan Willem II.

Jong AZ - FC Emmen 3-2
In Wijdewormer speelde Emmen een cruciaal duel in de strijd om de felbegeerde play-offplekken in de KKD. Jong AZ trok uiteindelijk aan het langste eind: het werd 3-2, nadat Emmen in de tweede helft nog op voorsprong kwam. Promotie is daardoor weer verder weg voor de club uit Drenthe. Emmen staat nu twaalfde. Op dit moment is de negende plek de laatste positie die recht geeft op play-offs om promotie/degradatie. Die is in het bezit van MVV Maastricht, dat één punt meer heeft dan Emmen.

Jong Ajax - FC Den Bosch 0-2
Daags na de oorwassing in De Kuip (6-0) trad de belofteploeg van Ajax aan tegen Den Bosch. Silvano Vos, Julian Rijkhoff, Carlos Forbs, Tristan Gooijer en Kian Fitz-Jim waren allemaal nog van de partij tegen Feyenoord en kwamen nu in actie tegen FC Den Bosch. Daarnaast zat Hedwiges Maduro op de bank, in plaats van Dave Vos. Hij stond eenmalig aan het roer bij Jong Ajax, voor het behalen van zijn trainerspapieren. Maduro kon niet voorkomen dat Jong Ajax kansloos onderuit ging: Den Bosch kwam geen moment in de problemen op De Toekomst en won met 0-2.