Advocaat tipt Ajax voor technisch directeur: TV-analist staat open voor de baan

Advocaat tipt Ajax voor technisch directeur: TV-analist staat open voor de baan

9 april - 06:46
55

Dick Advocaat heeft een duidelijke voorkeur wie hij graag als technisch directeur bij Ajax zou willen zien. In Veronica Offside vertelt de bondscoach van Curaçao dat hij Wesley Sneijder nog altijd een geschikte kandidaat vindt.

Advocaat gaf eerder al eens aan dat Sneijder geknipt is voor de job en hij trekt dan ook de vergelijking met Marc Overmars, eveneens een oud-speler van Ajax. "Sneijder is verbaal zeer sterk en heeft heel veel relaties en je hoort en ziet hem niet. Waarom zou Overmars het wel kunnen en hij niet? Ik zie hem eerder in een rol als technisch directeur dan als trainer." Ajax is nog altijd op zoek naar een ‘directeur transfers’ na het vertrek van Sven Mislintat.

Sneijder gaf zelf al meermaals aan dat hij een functie bij Ajax wel ziet zitten. Begin dit seizoen sprak hij meermaals met toenmalig coach Maurice Steijn, maar een samenwerking zat er toen niet in. Aan het Duitse TZ vertelde Sneijder dat hij ook wel in het technische management van Ajax aan de bak wil. "Ja, honderd procent. Ik zal niet zeggen dat ik het allemaal in mijn eentje kan regelen. Ik heb goede mensen om mij heen nodig, met Ajax-DNA. Ik ben hongerig om onderdeel te zijn van het technisch management."