Gimenez wekt verbazing met statement: 'Opvallend, dan doe je dat toch niet?'

Gimenez wekt verbazing met statement: 'Opvallend, dan doe je dat toch niet?'

9 april - 10:11 Laatste update: 11:09
94

Santiago Gimenez heeft wat stof op doen waaien met zijn statement na de zege van Feyenoord op Ajax (6-0). De Rotterdammers vernederden in De Kuip de aartsrivaal, maar de Mexicaan baalde van zijn eigen prestatie en huidige vorm.

Na de Klassieker stapte Gimenez als enige Feyenoorder enigszins teleurgesteld van het veld, want de aanvaller wist andermaal niet tot scoren te komen. Na afloop slingerde hij een bericht de wereld: 'Ik weet dat jullie doelpunten van mij verwachten en de laatste tijd heb ik jullie allemaal in de steek gelaten. Ik kan jullie alleen maar vertellen dat ik verliefd ben op deze club en dat ik altijd voor dit shirt zal blijven vechten.'

Wedden

Meer odds

In Voetbalpraat komt het bericht van Giménez komt ter sprake. "Ik vond het wel een opvallend statement van Giménez. Dan denk ik: na een 6-0 overwinning doe je dat toch niet?", begint presentator Wouter Bouman. Hij krijgt meteen reactie van journalist Mikos Gouka. "Hij ging bij zijn wissel natuurlijk van het veld alsof ze achterstonden. Hij was, naast de spelers en stafleden van Ajax, de enige persoon in De Kuip die niet blij was. Ik denk dat hij toch dacht: daar moet ik een statement over maken. Je ziet een worstelende jongen in de spits staan."

Kenneth Perez vindt op zijn beurt dat Giménez veel aandacht opeist met zijn statement. "Maar ik kan zijn gevoel wel volgen. Hij is de enige Feyenoorder die er echt de pee in had. Honderd procent", legt de analist uit. "Natuurlijk is hij blij met de 6-0, maar hij heeft er qua doelpunten geen aandeel in gehad. Ik kan me goed voorstellen dat Arne Slot heeft getwijfeld om Giménez langer te laten staan."