Slot kritisch op Gimenez-vervanger: 'Hij heeft het ook niet afgedwongen'

Slot kritisch op Gimenez-vervanger: 'Hij heeft het ook niet afgedwongen'

7 april - 14:15 Laatste update: 14:17
8

Arne Slot heeft zich voorafgaand aan de Klassieker uitgelaten over de vormdip van Santiago Gimenez, en zijn concurrent Ayase Ueda, die volgens de Feyenoord-trainer op belangrijke momenten niet thuis heeft gegeven. Mede daarom houd Slot nog altijd vast aan de Mexicaan, die zijn laatste Eredivisie-doelpunt op 10 maart maakte. 

Feyenoord speelde afgelopen donderdag verrassend gelijk bij FC Volendam. Ondanks dat slechte resultaat koos Slot er niet voor om de nadruk in aanloop naar de Klassieker op het negatieve te leggen. "Ik denk niet dat het noodzakelijk was om ze op scherp te zetten", vertelt hij voor de camera van ESPN. "Het was dus ook minder noodzakelijk om te laten zien wat slecht was."

Wedden

Meer odds

In de punt van de Feyenoord-aanval staat Gimenez. Hij stoeit al een tijdje met zijn vorm. Als Slot wordt gevraagd of hij overwogen heeft om hem te passeren, reageert hij ietwat schimmig. "Je denkt altijd aan de opstelling. Verschillende scenario's komen ter sprake. Marcos Lopez speelde bijvoorbeeld ook niet heel erg goed tegen Volendam, maar ik geef het je te doen als je anderhalf jaar bijna niet speelt."

In Volendam speelde ook Gimenez geen al te beste wedstrijd. Toch kiest Slot er niet voor om Ueda te laten starten tegen Ajax. "Eerlijkheidshalve, op de momenten dat we hem wel speelden, heeft hij het ook niet afgedwongen", aldus Slot, die er het volste vertrouwen in heeft dat Gimenez uiteindelijk weer het net gaat vinden. "Hij heeft een moeilijke fase gehad, maar de laatste weken is hij in ieder geval weer bij kansen betrokken."