Knotsgekke KKD-ontknoping op komst: de kansen op promotie voor Groningen en Roda

Knotsgekke KKD-ontknoping op komst: de kansen op promotie voor Groningen en Roda

10 mei - 12:00 Laatste update: 14:11

ADVERTORIAL - Vrijdagavond staat misschien wel een van de spannedste wedstrijden ooit in de Keuken Kampioen Divisie op het programma. In de laatste speelronde vechten FC Groningen en Roda JC Kerkrade uit wie direct naar de Eredivisie gaat promoveren. Blik vooruit en speel mee bij Unibet!

Knotsgekke taferelen in de KKD

Een week geleden leek Roda voor lange tijd promotie naar de Eredivisie binnen te hebben. De Limburgers wonnen met 2-0 van SC Cambuur en zagen dat concurrent Groningen op het andere veld achter stond tegen SC Telstar. Wat een godsgeschenk voor de Trots uit het Noorden werd, was tegelijkertijd een hoop pech voor Roda. Groningen scoorde de gelijkmaker in de extra tijd van het duel en daarmee heeft het promotie nu nog altijd in eigen hand. De supporters van Roda, die het veld al hadden betreden, dropen met betreurde gezichten af.

De scenario's

Een blik op de ranglijst van de KKD verraadt dat Roda een voorsprong van drie punten heeft op Groningen, maar dat de club uit het Noorden een beter doelsaldo heeft. Wanneer Groningen dus van Roda wint, is het direct gepromoveerd naar de Eredivisie. Unibet hanteert daar een quotering van 1.72 voor. Roda heeft op zijn beurt genoeg aan een overwinning of een gelijkspel. Daar heeft de bookmaker een odd van 2.06 voor staan.

Nog geen account bij Unibet? Registreer je dan hier en profiteer dan van de welkomstactie (24 jaar en ouder). Met een inzet van 1 euro kan je 50 euro pakken wanneer Feyenoord bij NEC wint.

De potentiële goudhaantjes

Zowel Groningen als Roda heeft een goudhaantje in de selectie. Namens Groningen is Thom van Bergen de man om op te letten. De spits was afgelopen vrijdag goed voor de bevrijdende gelijkmaker, waardoor zijn club nog leeft. Een doelpunt van Van Bergen kan je 3.45 opleveren. Namens Roda is Vaclav Sejk in vorm. De Tsjechische aanvaller kwam in de laatste twee duels tot scoren voor de Limburgers. Unibet heeft een odd van 3.20 staan voor een nieuwe treffer van hem.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 24+
Quoteringen zijn op moment van publicatie en onderhevig aan verandering
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.