Laatste interview Arne Slot bij Feyenoord

Slot zegt Feyenoord met laatste interview vaarwel: 'Geen eenvoudig besluit'

20 mei om 19:15
Laatste update: 20 mei om 19:22

Arne Slot heeft 'ongelofelijk genoten' van zijn tijd bij Feyenoord. Dat laat de naar Liverpool vertrekkende trainer weten op de clubsite. Slot werkte drie jaar bij de Rotterdammers en won er de landstitel en de KNVB Beker.

Liverpool maakte de komst van Slot maandag om 18.00 uur wereldkundig. De trainer komt over van Feyenoord en tekent voor drie jaar. "Het is bepaald geen eenvoudig besluit om de deur achter je dicht te trekken bij een club waar je zoveel mooie momenten hebt beleefd en met zoveel fijne mensen succesvol hebt samengewerkt," aldus de trainer op de clubsite. "Maar een kans om hoofdtrainer te worden in de Premier League, bij een van de grootste clubs ter wereld, kun je als sportman moeilijk negeren. Ik ben Feyenoord dankbaar dat ze hebben willen meewerken aan deze overstap."

"Ik heb ongelofelijk genoten van mijn drie jaar bij Feyenoord en heb me vanaf dag één enorm thuis gevoeld, zowel binnen de club als bij de supporters", vervolgt Slot. Vanaf moment één was de coach ervan overtuigd dat hij successen kon boeken bij de Rotterdammers. "Dat we in drie jaar tijd een Europese finale hebben gehaald en meerdere prijzen hebben gewonnen maakt me meer dan trots."

Slot is vooral trots op de spelers en zijn staf, maar heel Feyenoord wordt erbij betrokken. "Ik ben trots op alle andere geledingen van de club, die ieder op hun manier hebben bijgedragen aan het succes. En natuurlijk ook op de supporters, die de vele mooie momenten van Feyenoord zo intens en gepassioneerd mee hebben beleefd. Als tegenstander is het al indrukwekkend als je De Kuip binnenstapt, maar als je er echt onderdeel van bent dan voel je het nog zoveel meer."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Met een gerust hart vertrekt Slot naar Liverpool. "Feyenoord is de club waar ik de eerste grote successen heb mogen vieren in mijn carrière als trainer en ontzettend veel mooie wedstrijden heb beleefd, dus koester ik die herinneringen nadrukkelijk. En als voetballiefhebber zal ik de club ook zeker blijven volgen, niet in de laatste plaats omdat ik er van overtuigd ben dat er in Rotterdam nog heel veel moois in het verschiet ligt. Ik wens Feyenoord en iedereen die deze schitterende club een warm hart toedraagt alle goeds voor de toekomst."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: