Nieuwe teleurstelling voor Grim: FC Emmen zet trainer per direct op non-actief

Nieuwe teleurstelling voor Grim: FC Emmen zet trainer per direct op non-actief

9 april - 16:05
86

FC Emmen heeft zowel hoofdtrainer Fred Grim als assistent-trainer Erwin van Breugel per direct op non-actief gesteld. Die beslissing, voortgekomen uit een gevoel van onvoldoende draagvlak binnen de club, volgt daags na de 3-2 nederlaag bij Jong AZ. 

Emmen heeft met Grim en Van Breugel geëvalueerd op de afgelopen weken. Rinse Bleeker, de algemeen directeur van de club, heeft daar de volgende conclusie uit getrokken. "Er was onvoldoende draagvlak en vertrouwen binnen de club in het behalen van de doelstelling, namelijk plaatsing voor de play-offs. De komende wedstrijden zijn ontzettend belangrijk om die doelstelling te behalen en dat willen we met deze ingreep gaan bereiken."

Grim nam het afgelopen zomer over van Dick Lukkien, die na een aantal succesvolle jaren degradeerde met Emmen. Na een aantal wisselvallige maanden staat de club inmiddels op een vrij roemloze twaalfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Assistent-trainer Marc Hegeman zal voorlopig de honneurs waarnemen aan De Oude Meerdijk. 

Voor Grim is het een nieuwe teleurstelling. De oud-keeper was hiervoor al hoofdtrainer van RKC Waalwijk en Willem ll. Bij RKC stond hij drie seizoenen aan het roer, maar bij de Tilburgers moest hij al na 26 wedstrijden het veld ruimen.