'Hoogte van clausule Haaland bij City bekend'

'Hoogte van Haaland-clausule bekend: onder meer Real volgt City-ster'

9 april om 20:34

Erling Haaland heeft een transferclausule in zijn contract, maar de kans is klein dat hij op korte termijn bij Manchester City vertrekt. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Relevo. De 23-jarige topspits zou goed op zijn plek zijn in het Etihad Stadium.

Volgens Relevo houden meerdere Europese topclubs de situatie van Haaland in de gaten, onder wie Real Madrid. Alle grootmachten zijn op de hoogte van de clausule: de Noor is voor een bedrag van 175 miljoen euro op te pikken bij Manchester City. Er was eerder ook een afkoopsom van 125 miljoen voor het geval Pep Guardiola zou zijn vertrokken, maar die bestaat nu niet meer.

The Citizens hoeven ondanks de clausule niet meteen te vrezen voor een vertrek van Haaland. Real Madrid zou één van de belangrijkste kanshebbers zijn, maar de Spaanse grootmacht gaat al met Kylian Mbappé aan de haal. Daardoor is er voorlopig geen ruimte voor Haaland in het Estadio Santiago Bernabéu. Clubs als PSG en Bayern München spreken hem zelf dan weer niet aan.

FC Barcelona had wel een aantrekkelijke bestemming kunnen zijn, zij het niet dat de Catalanen hem nu absoluut niet kunnen betalen. Naast zijn forse prijskaartje, verdient Haaland ook nog eens ruim twintig miljoen euro per jaar. Alleen Kevin De Bruyne verdient meer in Manchester. Haaland zit bovendien goed op zijn plek bij de Champions League- en Premier League-kampioen, waar zijn contract doorloopt tot medio 2026. Een snelle transfer is niet te verwachten.