Real en City gelijk in spektakelstuk

Real Madrid en Manchester City gelijk in hoogstaand spektakelstuk

9 april om 22:54

Real Madrid en Manchester City hebben voor spekakel gezorgd in de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League. De Spaanse recordwinnaar en de Engelse titelhouder bleken in het Estadio Santiago Bernabéu aan elkaar gewaagd: 3-3.

Het beloofde spektakel tussen de absolute grootmachten liet niet lang op zich wachten. Bernardo Silva verraste Real Madrid-doelman Andriy Lunin al na twee minuten met een snel genomen vrije trap in de korte hoek: 0-1. Het was een droomstart voor Manchester City, maar Real Madrid liet zich niet uit het veld slaan. De Koninklijke draaide het duel zelfs razendsnel om. City-doelman Stefan Ortega was kansloos toen een schot van Eduardo Camavinga van richting werd veranderd en niet veel later ging een rollertje van Rodrygo onder hem door: 2-1.

Hoewel de eerste storm daarna iets ging liggen, lag het tempo hoog en waren beide teams aan elkaar gewaagd. De beste kansen waren evenwel voor de thuisploeg. Jude Bellingham en Vinícius Júnior kregen de bal echter niet in het doel. City moest zodoende in de achtervolging in de tweede helft, maar had moeite om het goed georganiseerde Real stuk te spelen. De Madrilenen kwamen er af en toe bovendien gevaarlijk uit. Een fantastische uithaal van Foden blies de enerverende kraker nieuw leven in. Na een heerlijke uithaal van Josko Gvardiol ging City zelfs aan de leiding.

Ook Real Madrid toonde andermaal veerkracht in het hoogstaande voetbalgevecht. Federico Valverde nam de bal fraai in één keer op de slof: 3-3. City en Real moeten zodoende nog vol aan de bak in de return in het Etihad Stadium.