Vandaag Inside oneens over toekomst Van Persie: 'Dat is toch niet zo slecht?'

Vandaag Inside oneens over toekomst Van Persie: 'Dat is toch niet zo slecht?'

10 april - 09:55 Laatste update: 14:17
19

De mannen van Vandaag Inside zijn verdeeld over een eventuele aanstelling van Robin van Persie als hoofdtrainer van sc Heerenveen. René van der Gijp raadt zo'n stap af, terwijl Johan Derksen het niet onlogisch zou vinden als de oud-prof aan de slag gaat in Friesland. 

"Wat zeg jij, moet hij het doen?", vraagt presentator Wilfred Genee. "Nee", antwoordt Van der Gijp resoluut. Derksen zou het op zijn beurt niet raar vinden als Van Persie aangesteld wordt bij de Friezen. "Die directeur, die kent hem nog van Excelsior. Die relatie ligt er al en die hebben hele goede ervaringen met elkaar. Dus ik vind het niet onlogisch."

Ook Genee ziet een stap naar Heerenveen als een logische keuze voor Van Persie. "Het is een begin van je carrière in de Eredivisie, dat is toch niet zo slecht?" Derksen is het daarmee eens, maar plaatst een kanttekening. "Het is wel een groot risico omdat hij geen enkele ervaring heeft. Er zijn meer grote voetballers kapot gegaan."

Van der Gijp haakt in. "Bij Heerenveen heb ik het idee dat ze normaal op plek tien eindigen. Heb je een gelukkie, dan eindig je op zes. Heb je pech, dan eindig je als veertiende en wordt je eruit geschopt."

Eerder deze week meldde Omrop Fryslan dat sc Heerenveen een gesprek heeft gevoerd met Van Persie, de trainer van Feyenoord O-18.