'Van Persie naar Heerenveen geen gelopen koers, ook Feyenoord voert gesprekken'

'Van Persie naar Heerenveen geen gelopen koers, ook Feyenoord voert gesprekken'

9 april - 14:39 Laatste update: 15:08
56

Feyenoord is niet van plan om Robin van Persie zomaar naar sc Heerenveen te laten vertrekken. De voormalig topspits wordt in Friesland gezien als de opvolger van Kees van Wonderen.

Van Persie zou bij Heerenveen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer kunnen beginnen. Maar of de topscorer aller tijden van Oranje volgend seizoen daadwerkelijk op de bank in Friesland zit, is nog maar de vraag. Ook Feyenoord probeert de voormalige topspits langer aan zich te binden, meldt het Algemeen Dagblad. De voormalig spits is in Rotterdam trainer van Feyenoord O18. Vooralsnog hebben deze gesprekken geen akkoord opgeleverd. Van Persie kan komend seizoen de O21 van de Rotterdammers onder zijn hoede krijgen.

Van Persie is bezig om het hoogste trainersdiploma te halen en dit traject nadert zijn einde. Bij Feyenoord weten ze dat hij ambieert om hoofdtrainer te worden. Zolang Arne Slot de hoofdtrainer blijft, is dat in de Kuip niet reëel. Aan de slag gaan bij Heerenveen zou wat dat betreft wel passen bij zijn ambities. Het kamp van de oud-aanvaller heeft met Heerenveen dus al een eerste gesprek gevoerd.