Mwene volgt PSV nog altijd

Mwene licht uitblinker van 'sensationeel' PSV uit: 'Hij heeft een megastap gezet'

13 april om 09:00
Laatste update: 13 april om 09:45

Phillipp Mwene vertrok in de zomer van 2023 bij PSV, maar volgt zijn oude club nog altijd op de voet. De Oostenrijkse vleugelverdediger is zwaar onder de indruk van het haast vlekkeloze seizoen dat PSV doormaakt en wijst in gesprek met VoetbalPrimeur zijn absolute uitblinker aan: Joey Veerman. 

Roger Schmidt haalde Mwene in de zomer van 2021 naar PSV. In zijn debuutseizoen komt de wingback tot 35 officiële wedstrijden. Mwene wint er de KNVB Beker, en herhaalt dat kunstje ook het seizoen daarop, onder Ruud van Nistelrooij. De Oostenrijker koestert die mooie herinneringen en blijft PSV volgen. "Ja, honderd procent. Zodra ik kan, en we zelf niet spelen, probeer ik de wedstrijden te kijken."

"Ik ben echt heel blij dat ze zo'n sensationeel seizoen spelen", vervolgt Mwene, inmiddels speler van FSV Mainz 05. "Ze zijn zonder enige twijfel het beste team van Nederland op dit moment. De wijze waarop Peter Bosz het team leidt is echt heel indrukwekkend."

Het haast onverslaanbare PSV van dit seizoen kent vele uitblinkers. Met Sergiño Dest als alleskunner op de linkervleugel, Jerdy Schouten als balansbewaker en Luuk de Jong als onbetwiste leider beschikken de Eindhovenaren over grote wapens. Mwene licht er één uit: Veerman. "Joey heeft een megastap gemaakt ten opzichte van afgelopen seizoen. Zijn rendement is echt verdubbeld. Hij is een speler met een heel goed gevoel voor de bal. Hij kan andere spelers wegsturen met zijn visie en zijn passes. Ook voor het Nederlands elftal is hij een kandidaat voor de basiself."


Veerman en Mwene na Vitesse - PSV (19 maart 2023)

"Joey is voor mij de absolute uitblinker", vervolgt de Oostenrijker, die Veerman komende zomer mogelijk treft op het EK in Duitsland. "Maar ik denk dat ook Jordan Teze een heel goed seizoen doormaakt, net als Walter Benítez onder de lat. Ik ben echt heel blij voor de jongens. Ook Ollie (Boscagli, red.), die een zware blessure heeft gehad en dan zo terugkomt, dat is heel leuk om te zien", besluit Mwene, die aangeeft nog geregeld contact te hebben met zijn Eindhovense vrienden.