Felle Van Praag haalt hard uit naar 'onbeschofte' criticaster: Een schande

Felle Van Praag haalt hard uit naar 'onbeschofte' criticaster: "Een schande"

11 april - 19:32
95

Michael van Praag verdedigt de uitkomst van het KPMG-onderzoek naar de transfers bij Ajax onder Sven Mislintat. De voorzitter van de raad van commissarissen hekelt de uitspraken van Gerben Everts van de Vereniging van Effectenbezitter (VEB).

Everts liet zich zeer kritisch uit over het KPMG-rapport en kielhaalde onder meer Susan Lenderink. Hij verweet de financieel directeur te hebben gelogen, waardoor ze niet verder zou kunnen in haar functie. Van Praag slaat fel terug naar de VEB. "Ze zoeken voortdurend de publiciteit, pakken het mediagenieke Ajax als podium en gebruiken ons. In heel onbeschofte bewoordingen, door mensen te beschadigen", zegt de RvC-voorzitter tegen Ajax Life.

Van Praag bestrijdt niet dat Mislintat afgelopen zomer 'solistisch handelde' en dat onderdelen rond de procedures bij transfers 'voor verbetering vatbaar' zijn. "Dat hebben we zelf ook gezegd na het onderzoek door KPMG naar de handel en wandel van Sven Mislintat. Niet alles is meteen een ‘leugen’, ‘broddelwerk’ of ‘het werk van een stagiair’, zoals de VEB dat in de media roept. KPMG is wereldwijd een vooraanstaand forensisch onderzoeksbureau. Bel dan eerst met ons. Maar dat doet hij niet. Een schande vind ik dat."

Van Praag neemt het op voor Lenderink. "Susan is primair verantwoordelijk voor de financiële, fiscale en juridische kant van een transfer. Die processen zijn goed doorlopen. De kritiek in het rapport op het voetbaltechnische deel van de transfers, nemen we ter harte en gaan we mee aan de slag. Maar de VEB gooit ten onrechte, en naar mijn mening bewust, alles op een hoop."