'Toen Ten Hag trainer werd keek ik mijn ogen uit, een next level-voetbalfreak'

'Toen Ten Hag trainer werd keek ik mijn ogen uit, een next level-voetbalfreak'

11 april - 21:57
21

Edson Braafheid en Orlando Engelaar spreken nog altijd vol lof over hun oude trainer Erik ten Hag. Het tweetal maakte de coach van Manchester United mee als assistent bij FC Twente en ze konden toen nog niet voorspellen dat hij zo’n grote traioner zou worden.

"Het verbaasde mij dat hij de trainer was die hij toen was, toen ik bij FC Utrecht kwam", vertelt Braafheid over zijn tweede periode met Ten Hag bij Kick 't Met van Ziggo Sport. "Dat respect en die kennis die hij toen had, bij Twente was hij nog assisterend. Fred Rutten bepaalde daar alles. Ten Hag heeft zich toen ook naar zijn rol gedragen, maar toen hij trainer werd, keek ik echt mijn ogen uit. Dit had hij al die tijd in zijn mars gehad."

Braafheid was bij FC Twente al onder de indruk van de kennis die Ten Hag over het voetbal had. "Die man is ook echt een voetbalfreak. Hij bestudeert echt alles en dat combineert hij met de omgang met spelers. Ten Hag kweekte echt die cultuur van harmonie en toch ook presteren. Dat kon hij echt heel goed."

Engelaar sluit zich volledig aan bij zijn oud-ploeggenoot. "Dat voetbalinhoudelijke, daarvan zagen we wel echt gelijk dat hij 'next level' was in het nadenken. Helemaal bezeten van het spelletje, want je kon hem ook alles vragen. Met die jonge jongens toen zag je ook vaak dat Ten Hag degene was die de jonge jongens moest aanpakken. Later bleek ook wel dat hij spelers voor zich kon winnen en een groep kon managen. Dat maakt van hem de toptrainer die hij nu is."