De Telegraaf: Ten Hag droomkandidaat Ajax, komst Potter was niet concreet

De Telegraaf: Ten Hag droomkandidaat Ajax, komst Potter was niet concreet

8 april - 19:18 Laatste update: 9 april - 10:40
46

Erik ten Hag is de gedroomde opvolger van John van 't Schip bij Ajax, zo meent Valentijn Driessen in de Kick-Off podcast van De Telegraaf. Collega Mike Verweij stelt dat de 'afgeketste' komst van Graham Potter nooit concreet was.

Potter leek serieus in beeld om de trainersvacature in Amsterdam in te vullen, maar de Engelsman zou hebben bedankt. Hoewel Sky Sports stelt dat Potter de voornaamste kandidaat was, menen Driessen en Verweij dat hij niet de eerste keuze was voor Ajax. Dat zou immers Erik ten Hag zijn.

Driessen ziet een reden voor het bedanken van Potter voor de functie. "Bij Brighton heeft Potter het aardig gedaan, maar bij Chelsea is hij natuurlijk volledig door het ijs gezakt. Hij kon daar de druk en de stress niet aan. Daar waren ook bestuurlijke perikelen. Nu wordt gezegd dat hij ook vanwege de bestuurlijke perikelen in Amsterdam heeft bedankt voor Ajax. Hij kan daar slecht mee omgaan."

"Ik ben helemaal niet onder de indruk van Graham Potter", vervolgt Driessen. "En welke Engelse trainer presteert nou over de grens? Binnen de grens presteren ze trouwens ook niet, want er zitten allemaal buitenlanders in de top." Verweij stelt vervolgens dat Potter niet de eerste keuze was voor Ajax, en dat het niet concreet is geweest. "Hij zal ongetwijfeld gepolst zijn, net als een aantal anderen, maar zeker nu Alex Kroes geschorst is, is het helemaal niet concreet geweest."

Driessen weet dat een terugkeer van Ten Hag bovenaan de verlanglijst staat in Amsterdam. "De eerste keuze is natuurlijk Ten Hag. Je moet dan wel het lef hebben om op zijn ontslag te wachten. Ten Hag roept nu overal dat hij de grote man van volgend seizoen is." Verweij sluit zich aan bij zijn collega. "Ik denk dat Ten Hag nog altijd de droomkandidaat van Ajax is. Ongeacht wat er met Alex Kroes gaat gebeuren."