NEC kondigt nieuw contract succescoach Meijer aan

Witte rook: NEC kondigt nieuw contract succescoach Meijer aan

12 april om 10:48

Rogier Meijer staat ook volgend seizoen aan het roer bij NEC. De 42-jarige trainer heeft zijn aflopende contract met één jaar verlengd, tot medio 2025. 

Na de Gelderse derby tegen Vitesse vertelde Meijer al dat een akkoord nabij was, nu komt NEC daadwerkelijk met witte rook. "Ik heb het nog altijd zo ontzettend naar mijn zin bij deze mooie club en zie nog steeds de mogelijkheden om de club structureel naar een hoger niveau te tillen. Nu we duidelijkheid hebben geeft dat extra brandstof om van een heel mooi seizoen een historisch seizoen te maken", zegt hij op de website van de Nijmegenaren.

Ook technisch directeur Carlos Aalbers is verguld. "In het hedendaagse voetbal zijn er ontzettend veel spelersmutaties. De positie van de trainer vind ik één van de belangrijkste, dan is het goed om daar stabiliteit te hebben. De chemie tussen de spelers en staf is nog steeds erg goed, dus was het voor ons snel duidelijk dat we verder wilden met Rogier."

Na een aarzelende start, waarin hij kritiek kreeg van de fans, maakt Meijer dit seizoen veel indruk met NEC. De Nijmegenaren staan knap vijfde in de Eredivisie en spelen volgende week zondag de bekerfinale tegen Feyenoord. Daarmee is het één van de succesvolste seizoenen in de clubhistorie.

Meijer schoof in 2019 door naar het eerste elftal van NEC. In eerste instantie vormde hij een driemanschap met Adrie Bogers en François Gesthuizen, een jaar later kwam hij op eigen benen te staan. Meijer leidde NEC vervolgens direct naar promotie naar de Eredivisie.