Gil Vicente wil koopoptie Feyenoord-huurling Touré lichten

'Definitieve Feyenoord-exit ligt voor de hand: Gil Vicente meldt zich in de Kuip'

12 april om 11:25

Gil Vicente is voornemens de koopoptie van Feyenoord-huurling Tidjany Touré te lichten. De nummer veertien van de Portugese competitie wil de 21-jarige linksbuiten permanent overnemen, meldt 1908.nl.

'Gil Vicente nam in de zomer van 2023 met Feyenoord een koopoptie op in de huurovereenkomst en als het aan de Portugese club ligt, wordt deze spoedig getriggerd', valt er te lezen. Volgens 1908 is Feyenoord inmiddels officieel op de hoogte gesteld van de wens van de Portugezen. Een permanente transfer ligt dus ook voor de hand. 

Touré maakte sinds de zomer van 2022 deel uit van de jeugdopleiding van Feyenoord. De talentvolle aanvaller werd weggeplukt bij Paris Saint-Germain. In de winter van 2023 werd hij uitgeleend aan Dordrecht, waarvoor hij vijftien keer in actie kwam. Bij Gil Vicente speelde Touré tot dusver 25 wedstrijden, waarin hij goed was voor twee doelpunten en één assist. Van een debuut in Feyenoord 1 is het niet gekomen. 

Feyenoord zou naar verluidt graag door willen met Touré, maar beseft dat de bal nu bij Gil Vicente ligt. Hoe hoog de koopoptie van Touré is, is niet bekend. Transfermarkt.nl schat zijn waarde op een half miljoen euro.