'Nog meer problemen bij Vitesse: vijf afwezigen en een zieke Sturing'

'Nog meer problemen bij Vitesse: vijf afwezigen en een zieke Sturing'

12 april - 16:38
52

De problemen voor Vitesse blijven zich opstapelen, zo schrijft De Gelderlander. De Arnhemse club lijkt dicht bij degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie en er staat een duel met koploper PSV op het programma. De voorbereiding op deze wedstrijd verloopt erg rommelig.

Er zijn ook veel bestuurlijke zorgen op dit moment bij Vitesse, want de club zit nog altijd verwikkeld in een overnameproces. Echter ligt de focus van de club nu op de degradatiestrijd in de Eredivisie. De voorbereiding op het duel met PSV is niet zonder slag of stoot verlopen. Trainer Edward Sturing haakte donderdag af wegens griep, terwijl assistent-trainer Nicky Hofs in Birmingham was voor een trainerscursus bij Aston Villa. Dit zorgde ervoor dat Tim Cornelisse voor de groep stond.

Hofs was tijdens de training van vrijdag de eindverantwoordelijke en er bestaat een kans dat hij ook tegen PSV op de bank zit als hoofdtrainer. 'Sturing hoopt nu zaterdagavond wel weer op de bank te zitten. Maar als de hoofdcoach ontbreekt, krijgt Hofs tegen PSV de leiding', zo valt te lezen. 

Anis Hadj Moussa heeft de hele week getraind, maar hij wordt niet in de basis verwacht tegen PSV. Waarschijnlijk krijgt Gyan de Regt de voorkeur tegen de koploper. 'Die keuze heeft veel te maken met de defensieve arbeid die in Eindhoven te verwachten is', aldus De Gelderlander

Bij Vitesse ontbreken er vijf spelers voor het uitduel met PSV. Mexx Meerdink, Davy Pröpper, Fodé Fofana en Miliano Jonathans kampten allemaal al met blessures en waren er sowieso niet bij geweest. Vrijdag is ook Marco van Ginkel aan het lijstje met afwezigen toegevoegd. Hij haakt met een enkelblessure af.