Vitesse-spelers irriteren zich aan Hadj Moussa

Vitesse-spelers irriteren zich aan Hadj Moussa: 'Geen idee of hij nog terugkeert'

7 april om 19:49

Volgens Melle Meulensteen speelt er in de selectie van Vitesse enige irritatie over het onprofessionele gedrag van Anis Hadj Moussa. De aanvaller maakt komende zomer de overstap naar Feyenoord en kwam afgelopen periode al een aantal keer te laat en meldde zich te laat ziek.

"Zoiets irriteert uiteindelijk wel in de spelersgroep", vertelt Meulensteen voor de camera van ESPN. "Er zijn gewoon basisregels die je als prof moet meenemen. Het gaat ook om respect voor elkaar hebben. Op tijd komen is respect richting elkaar toe en niet alleen voor jezelf."

De middenvelder vindt ook dat ploeg dit gedrag van Hadj Moussa momenteel niet goed kan gebruiken. "Dit zijn gewoon dingen die je nu absoluut niet nodig hebt als team. We krijgen hier vragen over terwijl wij ons moeten focussen op wedstrijden winnen. De trainer krijgt voorafgaand aan de wedstrijd drie vragen over Hadj Moussa en één over de wedstrijd."

"Ik snap dat hij een heel leuke speler is en ik denk ook dat hij heel veel potentie heeft. Alleen soms gaat het in het voetbal niet alleen om kwaliteit, maar ook om mentaliteit. Ik heb geen idee of hij nog terugkeert in het elftal", besluit Meulensteen.

Hadj Moussa zat niet bij de selectie voor de derby tegen NEC omdat hij ziek was. Trainer Edward Sturing gaf eerder aan dat hij zich toch enigszins irriteerde aan de houding van Hadj-Moussa. "Hij doet te weinig voor het team op dit moment. Dat weet hij, want ik heb hem erop aangesproken. Hij is ook nog eens een paar keer te laat gekomen en dat stoort mij ook. Ik wil gewoon dat iedereen bij de les is nu. Ik kan dat nu niet gebruiken en ik ga ook weer met hem zitten. Maar op dit moment ben ik niet blij met hem", vertelde Sturing over de aanvaller.