Mike Kleijn verruilt Feyenoord voor Sparta

Feyenoord laat veelbelovend talent overstappen naar stadsgenoot Sparta

12 april om 16:12

Mike Kleijn verruilt Feyenoord na dit seizoen voor Sparta Rotterdam. De negentienjarige middenvelder tekent op Het Kasteel een contract voor vier seizoenen, zo communiceren de Rotterdammers.

Kleijn speelt al sinds zijn zesde bij Feyenoord. Lange tijd stond hij te boek als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding, maar tot een officieel debuut in de hoofdmacht kwam het niet. Dit seizoen is Kleijn, die ook als linksback uit de voeten kan, aanvoerder van Feyenoord O21. Kleijn beschikt over een aflopend contract, waardoor hij gratis de overstap naar Rotterdam-Spangen maakt.

"Hoewel de transferwindow nog niet geopend is, zijn wij op de achtergrond al druk bezig om de selectie voor volgend seizoen samen te stellen. Wij denken dat Mike een belangrijke rol kan gaan spelen in de toekomst", reageert technisch directeur Gerard Nijkamp op de clubsite. "Bij Feyenoord staat hij goed aangeschreven en maakte hij op ons ook een goede indruk in de wedstrijden die we van hem bekeken hebben. Ondanks zijn negentien jaar is hij al aanvoerder van het hoogste jeugdelftal."

Kleijn is de eerste zomerversterking van 2024 voor Sparta.