Excelsior overvleugelt Volendam in kelderkraker en klimt weg uit gevarenzone

12 april - 21:53 Laatste update: 22:01
40

Excelsior heeft vrijdagavond gehakt gemaakt van FC Volendam. De twee ploegen werkten in Rotterdam-Kralingen een kelderkraker af, waarin de thuisploeg zijn eerste overwinning in zo'n drie maanden tijd boekte. Daardoor klimt Excelsior uit de gevarenzone, terwijl degradatie een stuk dichterbij is gekomen voor Volendam.

Vrijdagavond stond er veel op het spel op Woudestein. Excelsior kon bij winst - in ieder geval voor even - afstand nemen van de degradatiezone, terwijl Volendam bij een overwinning in punten gelijk zou komen met de Rotterdammers. Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd, al greep Excelsior al snel het iniatief. Arthur Zagré en Troy Parrott creërden ook de eerste kansen van de wedstrijd, maar die leverden geen goals op.

Desondanks wist Excelsior wel op voorsprong te komen, op slag van rust: van afstand prikte Lance Duijvestijn de bal bekeken in de hoek, wat voor grote vreugde zorgde op Woudestein. Slechts enkele minuten na de openingsgoal konden de fans van Excelsior weer juichen: vanuit een corner werkte Lazaros Lamprou de 2-0 tegen de touwen, terwijk FC Volendam-captain Damon Mirani stond te slapen bij de tweede paal.

Daardoor stond het bij rust 2-0. In het tweede bedrijf ging de ploeg van Marinus Dijkhuizen vrolijk verder met scoren. Zo maakte Parrott er in de 55ste minuut 3-0 van, terwijl Lamprou met zijn tweede van de avond voor het slotakkoord zorgde, na een puntgave voorzet van Mimeirhel Benita.

Zo liep de kelderkraker uit op een afgetekende 4-0 zege voor Excelsior. Na het laatste fluitsignaal pakte Parrott nog een opvallende rode kaart, nadat hij Volendam-aanvaller Safouane Karim aan zijn oor trok. Excelsior verlaat de gevarenzone en staat nu vijftiende, met één punt meer dan nummer zestien RKC Waalwijk. De Brabanders komen later dit weekend wel nog in actie, tegen AZ. Na een kleine opmars ziet Volendam de degradatiezorgen juist weer toenemen. Het gat met nummer zestien RKC is nu vijf punten.