Kwakman denkt dat Mikautadze niet bij Ajax paste

Mikautadze krijgt bijval: 'Zag aan alles dat hij zich afvroeg wat hij hier deed'

13 april om 11:45

Kees Kwakman is niet verbaasd dat Georges Mikautadze ineens indruk maakt in het buitenland. De analist zag bij de Georgiër dat hij niet op zijn plek was bij Ajax en benoemt ook dat spelers soms niet bij een club passen.

Volgens Kwakman haalde Sven Mislintat spelers die misschien wel goed waren, maar volgens hem moet je rekening houden met een hoop zaken. "Er zijn spelers gehaald die misschien niet bij Ajax passen. Je hebt Brobbey, Akpom, Bergwijn, Forbs en Berghuis, dus waar ging Mikautadze dan spelen? Misschien dacht hij: we halen er genoeg en dan zien we het wel. De laatste wedstrijd van Mikautadze was tegen Hercules. Toen zag je aan alles bij die jongen: 'Wat doe ik hier?'"

Kwakman denkt ook dat de negativiteit en kritiek Mikautadze erg parten speelde bij Ajax. "De negatieve energie die je hebt, speelt zeker mee. De ene speler zit er wat meer over in dan de andere, maar over het algemeen denk ik dat het bij spelers wel binnenkomt. Zeker als het ook nog eens op spelers gericht wordt. Er komt kritiek", vertelde de analist in Voetbalpraat van ESPN.

Mikautadze werd afgelopen zomer gehaald van FC Metz, maar deze winter huurde Ajax hem direct weer terug aan de Franse club. Daar is hij inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke kracht. Met vier goals in de laatste vijf dagen is Mikautadze in bloedvorm. De Georgiër vertelde na zijn laatste wedstrijd dat Ajax nog geen contact met hem heeft gezocht sinds zijn verhuur.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: