City blijft doorgaan met maken van fantastische goals en heeft geen kind aan Luton

13 april - 17:56
23

Manchester City heeft in eigen huis een eenvoudige zege geboekt op Luton Town. Mede door een bijzonder fraaie goal van Mateo Kovacić werd het 5-1 in het Etihad Stadium.

Vier dagen na het meeslepende Champions League-gevecht bij Real Madrid (3-3) - waarin City twee keer bijzonder fraai tot scoren kwam - moest de ploeg weer aan de bak, tegen Luton. Manager Pep Guardiola zag Nathan Aké tegen de promovendus terugkeren in de selectie na blessureleed. Vanaf de bank zag de Nederlander hoe City razendsnel op voorsprong kwam: na nog geen twee minuten spelen stond het al 1-0, door een eigen goal van verdediger Daiki Hashioka.

City bleef daarna heer en meester, maar het duurde even voordat The Citizens de verdediging van Luton nog een keer wisten te passeren. In de 64ste minuut was dat moment uiteindelijk daar: uit een korte corner kwam de bal voor de voeten van Kovacić, die geweldig raak volleerde: 2-0. Na de fraaie goals van Phil Foden en Josko Gvardiol betekende dit de derde prachtgoal van City deze week.

Een kwartier voor tijd gooide Erling Haaland de wedstrijd vanaf de stip in het slot. Toch deed Luton in de slotfase nog wel wat terug, via Ross Barkley. Het voormalige wonderkind was echter niet de laatste doelpuntenmaker van de wedstrijd: Jérémy Doku en Gvardiol bepaalden de einduitslag namelijk op 5-1.

Door de overwinning gaat Man City nu aan kop in de Premier League. Arsenal en Liverpool kunnen later dit weekend wel allebei nog over The Citizens heengaan. Arsenal neemt het zondag in eigen huis op tegen Aston Villa, Liverpool treedt op dezelfde dag aan tegen Crystal Palace op Anfield.