Sparta mag na knotsgekke slotfase in Almere blijven hopen op Europese play-offs

13 april - 22:50
14

Sparta Rotterdam mag blijven hopen op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. De Rotterdammers wonnen zaterdagavond op bezoek bij promovendus Almere City: 2-3.

Sparta moest al vroeg in de wedstrijd een tegentreffer incasseren, nadat Yoann Cathline op aangeven van Thomas Robinet het thuispubliek binnen vijf minuten op de banken kreeg. Erg onder de indruk van het snelle doelpunt waren de Spangenaren overigens niet. Binnen het half uur werd de achterstand omgezet in een voorsprong dankzij doelpunten van Tobias Lauritsen en Djevencio van der Kust.

Robinet bracht Almere opnieuw in extase met een doelpunt in de 87ste minuut, maar die vreugde was van korte duur. Binnen een minuut stelde Sparta opnieuw orde op zaken, ditmaal via Arno Verschueren. De spits kopte raak op aangeven van Lauritsen.

Door de zege op Almere komt Sparta op 40 punten, goed voor een negende plaats in de Eredivisie. Almere City blijft steken op 33 punten, maar lijkt zich op te mogen maken voor nog een jaar op het hoogste niveau van Nederland.

Sparta speelt nog tegen Volendam, PSV, Utrecht en Heerenveen. Almere City kruist de degens nog met FC Twente, Heerenveen, Ajax en NEC.