Feyenoord dankt Hancko en doorstaat laatste test voor bekerfinale

Feyenoord dankt matchwinner Hancko en doorstaat laatste test voor bekerfinale

14 april om 16:25

Feyenoord heeft de generale repetitie voor de bekerfinale winnend afgesloten. Zonder te imponeren werd het stugge Fortuna Sittard met 0-1 verslagen door een goal van Dávid Hancko.

Arne Slot koos in Sittard voor dezelfde namen als in de veegpartij tegen Ajax (6-0) van vorige week. Wel had de trainer weer de beschikking over Justin Bijlow en Gernot Trauner, die weer wedstrijdfit zijn na langdurige blessures. Bijlow bleef op de bank, Trauner viel een kwartier voor tijd in.

Feyenoord kreeg het zondagmiddag niet cadeau in Sittard: Fortuna speelde met het mes tussen de tanden en scheidsrechter Bas Nijhuis probeerde zo min mogelijk te fluiten. Dat laatste leidde regelmatig tot scheve gezichten bij de bezoekers uit Rotterdam, die graag heel wilden blijven voor de bekerfinale van volgende week tegen NEC.

Toch was het na achttien minuten raak: de bal kwam uit een corner op de paal en Dávid Hancko reageerde het meest attent op de rebound. Het was alweer de derde treffer van de Slowaakse verdediger in zijn laatste vier Eredivisie-optredens.

Doordrukken deed Feyenoord vervolgens niet. De nummer twee van de Eredivisie creëerde amper kansen en ontsnapte na een uur zelfs aan de gelijkmaker toen Dimitris Siovas te hoog mikte. Aan de andere kant werd een doelpunt van Igor Paixão afgekeurd vanwege buitenspel en misten invallers Ayase Ueda grote kansen.

En dus bleef het 0-1 in Limburg, waar Feyenoord slaagde in de missie om zonder kleerscheuren toe te kunnen werken naar de bekerfinale van aanstaande zondag. De achterstand op koploper PSV is weer negen punten met nog vier speelrondes te gaan.