Opvallend: Kroes zit voor spandoek met duidelijke boodschap voor raad van commissarissen Ajax

Opvallend: Kroes zit voor spandoek met duidelijke boodschap voor raad van commissarissen Ajax

14 april - 18:55 Laatste update: 20:04
74

Alex Kroes heeft zondag een wel heel opvallende plaats gekregen in de Johan Cruijff ArenA. De geschorste algemeen directeur zat precies achter een spandoek, waarin de raad van commissarissen wordt verzocht om op te stappen.

Kroes zat bij de wedstrijd tegen FC Twente achter een spandoek waarop geschreven stond: 'RVC weg'. Een opvallende plaats, aangezien de geschorste beleidsbepaler zijn baan kwijt is geraakt door diezelfde RvC. Kroes werd enkele weken geleden geschorst vanwege het handelen van aandelen met voorkennis. De algemeen directeur gaf zelf aan te willen knokken om zijn plaats bij Ajax terug te krijgen.

Tijdens de wedstrijd tegen Twente (2-1 winst voor Ajax) waren er meerdere protestacties in het publiek. Zo werd gevraagd om een terugkeer van Kroes, en werd RvC-voorzitter Michael van Praag verzocht om op te stappen. Ook hij kwam afgelopen weken veelvuldig in het nieuws, omdat hij ook bepaalde aandelen niet zou hebben aangegeven bij zijn komst. Of Van Praag gehoor geeft aan de eis van het publiek is niet bekend. Zondag werd wel bekend dat bijna de voltallige raad van commissarissen opstapt.