Uitspraak 'zaak-Alves' verbijstert AZ

Uitspraak 'zaak-Alves' verbijstert AZ

24-07-2008 15:18

Bij AZ is men daar zeer verbaasd over. De Alkmaarders eisten 7,5 miljoen euro van de Braziliaan, omdat hij een contract getekend zou hebben. Op het laatste moment nam Alves echter de wijk naar Middlesbrough. "Als je het zo kan spelen, is het zeer laag gesteld met de normen en waarden binnen de voetbalwereld", meent Klaas Wilting, woordvoerder namens AZ.

De Braziliaanse spits stapte in de winterstop over naar de Engelse club, nadat hij met AZ al een contract overeen was gekomen. Daar stond echter niet de handtekening van diens zaakwaarnemer Wagner Ribeiro op, waardoor de verbintenis niet rechtsgeldig is.

AZ is het niet eens met de uitspraak van de arbitragecommissie. "In eerste instantie hadden we de zaak gewonnen", zegt Wilting tegen De Pers. "Alves moest zijn gelijk aantonen. Blijkbaar is hem dat gelukt, maar netjes is het allemaal niet gegaan."

Of AZ nu in hoger beroep gaat tegen de uitspraak, kan Wilting nog niet zeggen. "Het is nu nog te vers. We weten ook niet of een hoger beroep mogelijk is. Het is ons ook nooit om het geld te doen geweest. Een deel hadden we al voorbestemd aan een goed doel."